Wat is er te doen op het landgoed?

Het Brabantse land is prachtig! Maar om lekker van je vakantie te genieten hoef je eigenlijk niet eens van het landgoed af. De Barendonk heeft verschillende activiteiten voor jong en oud die het hele jaar door te doen zijn. Een overzichtje:

Zodat jullie alles uit je vakantie kunnen halen!
Het kabouterpad

Op zoek naar Barendje Onk, de bekendste kabouter van het landgoed. Hij woont in zijn eigen paddenstoel in het kabouterdorpje. Als je het kabouterpad loopt, is de kans groot dat je hem tegenkomt.

Bij de receptie mag je een kabouterpadboekje en een kaboutermuts komen lenen. Wil je het boekje daarna als aandenken bewaren? Dan krijg je van ons na afloop een nieuw exemplaar (€2,50). De opbrengst gaat naar de kindertehuizen van Moeder Teresa in Malawi en Calcutta (India).

Het Barendonkse Koeienpad

Een educatieve wandeling over de boerderij. Wil jij alles leren over koeien en kalfjes? En hoe ze leven op de boerderij? Loop dan deze leerzame route en ontdek de Barendonk Holsteins in de melkveestal.

Haal het routeboekje met opdrachten en weetjes op bij de receptie en starten maar. Veel plezier op koeiensafari!

Geocache: zoek de Schat van de Barendonk met gps

Hebben jullie al eens een geocache gezocht? Het zijn kleine schatten die wereldwijd op openbare plaatsen verstopt liggen. Je kunt ze vinden als je de juiste gps-coördinaten weet. Deze ontdekkingstocht over het landgoed is goed te doen voor kinderen vanaf 10 jaar.

Reserveer je gps op tijd bij de receptie. Je krijgt daar ook de routebeschrijving. Prijs: €10,- per groep.

Wandelen en fietsen vanaf de Barendonk

Vanaf het landgoed zijn meerdere wandel- en fietsroutes uitgezet. Van kleine ommetjes tot wat langere tochten; met iedereen is rekening gehouden. Bij routes zijn gratis verkrijgbaar bij de receptie. Ook kun je daar voor €7,50 per dag een fiets huren. Een elektrische fiets huren kost €25,- per dag.

Speeltuin

Onze vernieuwde speeltuin van natuurlijk materialen is in de zomer het hart van ons kampeerterrein. Hier ontstaan vriendschappen voor even & voor het leven. Jong en oud vermaken zich hier met de schommel, het speelhuisje, de waterspeelplaats en in de zandbak. Kom er gezellig bij!

Skelteren

Naast de receptie bevindt zich ons wagenpark voor de jongste bezoekers: hier staan een aantal stoere skelters klaar om een ritje over het landgoed te maken. Ga zitten en trap maar lekker een eind weg. Kom je de skelter weer netjes bij ons parkeren als je klaar bent?