Hoera! Wij kregen opnieuw de Gouden Green Key uitgereikt. Dit is nu het 14e  jaar dat Landgoed de Barendonk dit keurmerk mag dragen en daar zijn we natuurlijk harstikke trots op.

Hoe dan ook: het is hier genieten van Brabant op zijn best!
Wat is het Green Key keurmerk?

Green Key is een keurmerk voor bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche, die duurzame keuzes maken in hun bedrijfsvoering. Daarmee willen zij de impact op natuur en milieu zo klein mogelijk houden. Het Green Key keurmerk heeft drie niveaus: brons, zilver en goud. Landgoed de Barendonk draagt al sinds het begin het gouden keurmerk.

In de praktijk betekent dit dat we het maximale doen om het milieu te ontlasten. En dat lukt heel goed zonder dat onze gasten daar ‘last’ van hebben. Want kwaliteit en comfort hebben hier nooit onder te lijden. Dus terwijl je van een welverdiende vakantie geniet, draag je ongemerkt ook nog eens bij aan een betere leefomgeving.

De duurzame keuzes die we maken

Bewust omgaan met middelen en materialen doen we zo:

  • We gebruiken waterbesparende kranen
  • Schoonmaken doen we met milieuvriendelijke middelen
  • In alle accommodaties hangen spaarlampen
  • De verwarming of airco staan niet onnodig aan
  • Er zijn twee laadpalen voor elektrische auto’s
  • Onze catering gebruikt zoveel mogelijk streekproducten en producten van het seizoen
  • We scheiden ons afval en vragen jou dat ook te doen
Samen zorgen we voor de aarde

We vinden het ontzettend belangrijk dat we de aarde –met ons mooie landgoed- door kunnen geven aan de volgende generatie. Maar het verbeteren van de wereld begint nog altijd bij jezelf. En dat doen we dus! Door zelf het goede voorbeeld te geven, willen we onze gasten laten zien dat duurzaamheid heel goed samen kan gaan met een fijne, luxe vakantie.

Landgoed de Barendonk kent een rijke geschiedenis, maar gunnen we ook een prachtige toekomst!