Boerenkaas van de Barendonk

Kaas die je niet van je brood laat eten. Dat weet je na de eerste hap. De volle, karakteristieke smaak van verse, rauwe melk proef je terug in onze Boerenkaas van de Barendonk. Een ambachtelijk streekproduct waar we stiekem best wel trots op zijn.

Koeien en kalfjes kijken?

Je bent van harte welkom op Landgoed de Barendonk en ons melkveebedrijf. We hebben een speciaal Koeienpadroute boekje, om zelf een rondwandeling te maken over het erf van de boerderij. Je kunt het boekje ophalen bij de receptie op het Landgoed of neem contact met ons op.

De makers

Wij zijn Jan, Liesbeth, Ivo, Tessa en Jens Hermanussen. Ons melkveebedrijf hoort bij ons eeuwenoude familielandgoed: De Barendonk in Beers. Maar de échte makers? Dat zijn natuurlijk onze dames in de stal. Onze Holstein-koeien leveren elke dag een topprestatie. We behandelen ze dan ook als topsporters. Een uitgebalanceerd dieet, voldoende lichaamsbeweging, frisse buitenlucht en een heerlijk ligbed om uit te rusten. Zo kunnen zij doen waar ze goed in zijn: de lekkerste melk maken voor onze Boerenkaas.

Waar is de kaas te koop?

  • Receptie Landgoed de Barendonk in ons Goei Gerei winkeltje; dagelijks geopend (behalve zondag) van 9 tot 17 uur.
  • Buurtmarkt Beers; Gildeweg 12 in Beers (0485-215719); dagelijks geopend (behalve zondag) tussen 9 en 18 uur.
  • Oog voor de Streek: Brugstraat 2 Grave (0620749896)

Landgoed de Barendonk

Millseweg 13, 5437 NB Beers
0485-316 436 | kaas@barendonk.nl | www.barendonk.nl