Zomer op de Barendonk 

Deze zomer is het een gezellige boel op Landgoed De Barendonk.
Heb jij het koeienpad al gelopen? Dat zou je echt een keertje moeten doen, want je leert veel over het leven op de boerderij. Het derde weekend van juli wordt het druk, want dan verwachten wij ruim 5.000 vierdaagselopers in ‘de bocht van de Barendonk’. En op 24 juli wordt de 17e Tuigpaardendag Beers bij ons gehouden met de inmiddels befaamde ‘hooivorkdartcompetitie’. Maar daarna keert de rust weer snel terug met de Natuurtent van IVN-ers Beja en Peter. Ze blijven maar liefst 5 weken bij ons.
Oh ja, er ligt ook een geo-cache begraven op ons terrein. Vind hem en misschien win jij wel een overnachting in een trekkershut!

Veel leesplezier met deze nieuwsbrief. Wensen je een heeeeerlijke zomer toe! 

NIEUW: het Koeienpad

Ben jij ook zo gek van kalfjes en koeien en van het leven op de boerderij? Wij ook. Daarom hebben wij een heus koeienpad voor jong en oud aangelegd, waardoor je alles te weten komt over onder andere het leven van kalf tot koe en hoe er aan toe gaat in een melkveestal.

Bij onze receptie kun je het speciale (gratis) routeboekje ophalen, met daarin de route, opdrachten en leuke wetenswaardigheden over…., ja natuurlijk, koeien! De route gaat beginnen, hop naar de boerderij en de melkveestal van Barendonk Holsteins! Na afloop ben je een echte koe-kenner, boeoeoeoehhhhh…

Vind een GeoCache op de Barendonk

… en win een overnachting in een Trekkershut. Voor wie het niet kent: geocaching is een wereldwijde speurtocht naar kleine ‘schatten’ (caches) die verstopt liggen op openbare plekken. Op basis van gps-coördinaten ga je op zoek. We geven je alvast een hint: “vluchten kan niet meer”.  En heb je de cache gevonden? Maar dan een selfie met de koker en post deze op twitter met de hashtag #Trekkershutten of op de pagina van Trekkershutten. 
Onder de vinders van de GeoCache wordt een gratis overnachting in een Trekkershut naar keuze verloot. Meer weten? www.trekkershutten.nl/geocaching.

Vierdaagse terras 22 juli

Op 19 juli gaat de 100ste editie van de Nijmeegse vierdaagse van start. Deelnemers kunnen dit jaar eenmalig kiezen voor een route van 55 kilometer. Deze route komt op de laatste dag (22 juli) langs Landgoed De Barendonk.

We verwachten dat ruim 5.000 lopers tussen 08.00-11.00 uur ‘de bocht van de Barendonk’ zullen passeren. Om hen aan te moedigen en/of een uitrustmogelijkheid te bieden, organiseert De Barendonk een vierdaagse terras, in de vorm van hapjes, drankjes, gezellige muziek etc. Je bent van harte welkom op de Barendonk om alle lopers aan te moedigen!

Zondag 24 juli: Tuigpaardendag Beers en hooivorkdartcompetitie op Landgoed De Barendonk

Op zondag 24 juli wordt alweer de 17e editie van de tuigpaardendag verreden met rubrieken voor o.a. Tuigpaarden, Hackneys en Friezen. Daarnaast is er veel show, allerlei dieren, volop kinderactiviteiten voor het gehele gezin en een landgoedmarkt. We zullen dan de 2e editie houden van de succesvolle Hooivorkdartcompetitie, welk team werpt als beste de hooivork in het dartbord?

Teams kunnen zich nu al aanmelden via: www.tuigpaardenbeers.nl.

De Natuurtent

We kunnen haast niet wachten, maar vanaf de 3e week van juli tot en met de 3e week van augustus zal de natuurtent met onze IVN-ers Beja en Peter weer op het Barendonk-terrein te vinden zijn.

Ze organiseren tussen 10.30 tot 13.00 uur diverse excursies en creatieve workshops en laten je de natuur dichter bij huis beleven. Leuk voor jong en oud.

Zomer route tip: Fietsrondje Appelvink

Tijdens deze fietsroute van ongeveer 35 km, maak je kennis met een mooi deel van het Land van Cuijk, onder andere Natuurgebied De Vilt en de westelijke Maasoevers. De route is gratis verkrijgbaar bij de receptie van Landgoed De Barendonk. 

Groeps-fietstip: als je fietst met een groep, ben je van harte welkom op ons landgoed voor koffie met gebak of een kopje soep! Wel van te voren even reserveren. 

Op pad met de Barendonk-groeter

Op alle dinsdagen van 7 juni t/m 30 augustus om 10.30 uur staat ‘Barendonk-groeter’ Gert klaar, om bezoekers mee te nemen in de geschiedenis van het Landgoed De Barendonk, dat in 1842 in bezit van de familie Thijssen gekomen is.

Gert kan prachtig vertellen over bijvoorbeeld de portretten die in de hal van het Grote Huis hangen. Maar ook over het landschap rondom van de Barendonk, dat hoger ligt dan de rest van het gebied, omdat het op een soort terp ligt. Dan gaat het natuurlijk over de Beerse Overlaat en het gevecht tegen het overtollige water.

Reserveren kan via de receptie van Landgoed De Barendonk.

Deze groetertrip is gratis!

Sportievelingen opgelet 

Op 25 september vindt de 2e editie van de Raamvallei Duomarathon plaats: afwisselend fietsen en hardlopen door de prachtige Raamvallei (Land van Cuijk) en onderweg genieten van heerlijke streekproducten: dat is de Raamvallei Duomarathon, een unieke marathon voor bourgondische sportievelingen! Combineer deze unieke marathon met een ontspannend weekend bij Landgoed De Barendonk. Reserveer met je inschrijfbewijs een verblijfsarrangement bij Landgoed de Barendonk, start- en finishlocatie van de Raamvallei Duomarathon. Wat is er fijner dan uitgerust aan de start beginnen?  

Bekijk/boek het arrangement via: www.raamvalleiduomarathon.nl/landgoed-barendonk-arrangement/

Barendonk-kalender 2016

 • Op dinsdagen vanaf juni t/m augustus geeft onze gidsgroeter Gert, rondleidingen over het landgoed waarbij de geschiedenis tot leven komt.
  Aanvang 10.30 uur.
   
 • Zondag 24 juli aanvang 10.00 uur: Tuigpaardendag Beers. Veel show, allerlei dieren, landgoedmarkt en volop kinderactiviteiten. We zullen dan de 2e editie houden van de succesvolle Hooivorkdartcompetitie; teams kunnen zich nu al aanmelden via: www.tuigpaardenbeers.nl
   
 • 3e week juli t/m 3e week augustus: De natuurtent staat er weer en onze IVN-ers Beja en Peter zijn er om u de natuur dichter bij huis te laten beleven, voor jong en oud diverse excursies en creatieve workshops.
  Van 10.30 tot 13.00 uur.
   
 • Augustus: Workshop mandenvlechten van wilgentenen voor jong en oud.
  Start 11.00 uur.
   
 • 6 augustus: ‘s Avonds een nachtvlindernacht o.l.v. Kees Boele. 
  Start 20.00 uur.
   
 • 25 september: 2e editie Raamvallei Duomarathon start 10.00 uur op Landgoed de Barendonk. Kijk voor meer informatie op www.raamvalleiduomarathon.nl.
   
 • 16 oktober: Paddenstoelenwandeling door IVN de Groene Overlaat. 
  Start om 14.00 uur.
Neem ook eens een kijkje op onze website en 'like' ons op Facebook.
Website
Email
Facebook
Twitter

LANDGOED DE BARENDONK

Millseweg 13, 5437 NB  Beers, Noord-Brabant
T: 0485 316 436   |   b.g.g. 0622 447 254   |   b.g.g. 0485 321 551
E-mail: receptie@barendonk.nl

www.barendonk.nl