Zomer! Heerlijke tijd op de Barendonk

Er is een tijd van hollen en een tijd van stilstaan. De zomervakantie is zo’n tijd van even lekker stilstaan, genieten, uitrusten, buitenleven en samen dingen doen en ontdekken. Op Landgoed De Barendonk kan het allemaal en het Barendonk-team nodigt je dan ook van harte uit om deze zomer hun gast te zijn, voor een bezoekje of een langer verblijf. Wees welkom!

20 jaar Landgoed De Barendonk

Heb je hem al gezien en/of al gelezen?

Onze jubileumuitgave is gereed en daar zijn wij bijzonder trots op! Een prachtig magazine waarin 20 prachtige Barendonk- jaren de revue passeren. Onze gasten ontvangen bij aankomst een jublieumtas met daarin dit jubileummagazine, andere informatie en leuke gadgets.

Wil je het jubileumnummer ontvangen, laat het ons even weten.

Winacties:

1. Mail en win: in welke column in het jubileummagazine noemt de schrijver Landgoed de Barendonk ‘ons clubhuis’? Mail het goede antwoord naar: receptie@barendonk.nl en win een geweldig ‘dasjemenou’ boek (voorleesverhalen met in de hoofdrol stripfiguren uit het Land van Cuijk). We geven 6 exemplaren weg (op basis van trekking uit de goede antwoorden)!

2. Maak een leuke foto met je jubileumtas en plaats deze op Facebook; in het najaar wordt uit de inzenders door een deskundige jury een winnende foto gekozen. De winnaar krijgt een gratis verblijf aangeboden voor 2 personen in de Trekkershut Panorama.

Beleef de Vierdaagse van Nijmegen vanuit de Barendonk 2017

Deze week (van 18 tot 21 juli 2017) wordt de 101e vierdaagse van Nijmegen gewandeld. Wilt u dat eens meemaken?? Wij hebben nog kampeerplaatsen beschikbaar en vanuit de Barendonk zijn de routes makkelijk te volgen. Op vrijdag, komt de vierdaagse van 40 en 50 km door Beers, leuk om mee te maken. Op vrijdagavond mogen onze gasten gratis aanschuiven bij "de Vierdaagsechinees" in de Domainezaal. (drank voor eigen rekening)
In Cuijk op de loswal bij de Maas zijn de hele week leuke activiteiten gepland zoals;
 • Dinsdag het concert van de koninklijke luchtmacht.
   
 • Woensdag een energieke lifeshow van de The Guilty Six met als afsluiter om 23.00 uur de spectaculaire vuurwerkshow aan de Maaskade.
   
 • Donderdag de proefsluiting van de pontonbrug vanaf 18.00 uur met o.a. paraglidershow. Aansluitend het ponteniersbal.
   
 • Op vrijdag de “Dag van Cuijk”, met de doorkomst van vele wandelaars uit binnen- en buitenland, omlijst met heel veel muziek en gezelligheid op diverse podia door het gehele dorp.
Ook in Nijmegen wordt volop gefeest: Dat is teveel om op te noemen, kijk eens op www.vierdaagsefeesten.nl/programma/

Zomers activiteiten

Deze zomer bruist het op het landgoed van de activiteiten. Ben jij er bij?
 • Vanaf de 3de week in juli t/m 3de week in augustus staat de natuurtent er weer en onze IVN-ers Beja en Peter zijn er om u de natuur dichter bij huis te laten beleven. Voor jong en oud zijn er diverse excursies en creatieve workshops tussen 10.30 tot 13.00 uur, behalve op zondag.

 • Vrijdag 28 juli: maak kennis met de wereld van de Nachtvlinders tijdens onze nachtvlinderbelevenis; een avond dat garant staat voor een bijzondere ervaring. 'De Nachtvlinderbelevenis' o.l.v. Kees Boele start om 20.30 uur.

 • Iedere dinsdag in juli en augustus neemt onze groeter Gert u mee, en vertelt over de mysteries, historie en verhalen van ons landgoed. Aanvang 10.30 uur. Graag van te voren opgeven bij de receptie, we starten als minimaal 5 personen deelnemen. Deze groetertrip is gratis!

 • Kom het Kabouterpad lopen en doe onderweg leuke opdrachten en ontdek een schattig kabouterdorpje in het bos. Routeboekje is verkrijgbaar bij de receptie.

 • Speurtip: er ligt ook een geo-cache begraven op ons terrein. Kun jij hem vinden?

 • Kijk voor meer leuke routes en activiteiten op onze website of facebookpagina: www.barendonk.nl | facebook/Landgoed de Barendonk

27 augustus: Landgoed de Barendonk superstop tijdens Nijmeegse Fiets 4-daagse

Van 24 t/m 27 augustus vindt de Nijmeegse Fiets 4-daagse plaats en op 27 augustus (de laatste dag) volgend de deelnemers de fietsroute ‘FIETSPLEZIER AAN DE MAAS’. Tijdens deze route wordt de oversteek gemaakt over de Maas met het pontje van Middelaar naar Cuijk; dit alles onder muzikale begeleiding van een popkoor. Eenmaal aangekomen doemt het Land van Cuijk op en vervolgen de deelnemers hun route naar superstop Landgoed Barendonk, alwaar een gezellig fietsterras wordt ingericht en allerlei activiteiten gaan plaatsvinden. Korte route: 41 km/lange route: 73 km.

Meer informatie: nijmeegsefiets4daagse.nl/routes/
(dag 4).

Barendonk-kalender 

27 augustus: Landgoed de Barendonk superstop tijdens Nijmeegse Fiets 4-daagse

24 september 3e editie Raamvallei Duomarathon:
Start 10.00 uur. Meer informatie: www.raamvalleiduomarathon.nl

12 november Paddenstoelenwandeling:
wandeling begeleid door IVN de Groene Overlaat; start om 10.00 uur.
Neem ook eens een kijkje op onze website en 'like' ons op Facebook.
Website
Email
Facebook
Twitter

LANDGOED DE BARENDONK

Millseweg 13, 5437 NB  Beers, Noord-Brabant
T: 0485 316 436   |   b.g.g. 0622 447 254   |   b.g.g. 0485 321 551
E-mail: receptie@barendonk.nl

www.barendonk.nl