De dagen worden langer, de vogeltjes fluiten 's ochtends weer, de eerste tulpen komen boven de grond. Op de Barendonk zijn de eerste boerenzwaluwen gesignaleerd en al druk bezig met het bouwen van hun nesten. Lekker vroeg. Nu maakt een zwaluw nog geen zomer, wel lente. Wij zijn al helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. U ook? Met deze lentenieuwsbrief vast wel…! 

Lente op Landgoed de Barendonk 

Jubileum: 20-jarig bestaan Landgoed De Barendonk

In 2017 is het 20 jaar geleden dat wij begonnen zijn met onze recreatieve activiteiten. In 1997 hebben we de 50-jarige bruiloft van onze ouders gevierd en we ontdekten dat de Vlaamsche schuur ook een andere functie kon vervullen dan hooi-opslagplaats.

Om stil te staan bij deze prachtige mijlpaal, hebben we een jubileummagazine gemaakt met hierin o.a. leuke anekdotes en gebeurtenissen, die onze relaties en gasten hebben beleefd op ons landgoed. In mei is het magazine beschikbaar voor eenieder die hierin is geïnteresseerd. Ook tijdens het Plattelandsrondje op 21 mei zullen we uitgebreid stil staan bij ons jubileum. 

Boerenkaas van de Barendonk

Om ons 20-jarig bestaan te vieren hebben we iets puurs en lekkers ontwikkeld: een echt Boerenkaasje van de Barendonk, een streekgebonden en huiseigen product. Sinds kort verkrijgbaar op De Barendonk. Kom je het snel proeven? 

Doetip: Paasmandjes maken

In het Paasweekend gaan we weer eiermandjes vlechten van wilgentenen. Deze activiteit is gratis voor onze gasten, die bij ons verblijven. Overnacht je niet bij ons, maar wil je toch graag meedoen, meld je even aan via receptie@barendonk.nl.
De kosten zijn € 5,- pp. De workshop wordt gegeven door Jan en Marij Watervoort op Landgoed de Barendonk op zaterdag 15 april vanaf 14.00 uur

Zondagmorgen om 10.00 uur, als de paashaas is geweest gaan we eieren zoeken, en mogen de paasmandjes gevuld worden.

Paastip: Kabouters are back in town

De kabouters zijn weer terug van weggeweest en hebben zich weer genesteld in het kabouterdorpje in het bos bij Landgoed De Barendonk. Ga jij bij ze op bezoek?

Volg het Barendonkse kabouterpad via het speciale routeboekje, dat in bruikleen verkrijgbaar is bij de receptie. Daar liggen ook onze kaboutermutsen. De route in ongeveer 1,5 km en leuk voor het hele gezin. 

Nieuw Vlinderproject;

Vlinders! Iedereen is er dol op. Niets zo fijn als op een zomerse dag op een wandeling te worden vergezeld door vlinders die om je heen fladderen. Hun kleuren en sierlijkheid maken het leven lichter. En dat niet alleen: vlinders zijn onmisbaar voor de bestuiving van bloemen. Bovendien zegt de aanwezigheid van een soort veel over de kwaliteit van de natuur op die plek. We kunnen er veel van leren!

In samenwerking met de Groene Koepel en Vivara is het terrein bij de paddenpoel uitgebreid met een vlindertuintje. Daar kunt u kennismaken met de wonderschone wereld van de vlinder.  

Sport en spelliefhebbers?

Een nieuw veld voor onze voetballers, volleyballers, vliegeraars, enzovoorts; we hebben een weiland omgetoverd tot sportveld; hier kan naar hartenlust gebruik van gemaakt worden. 

Zin gekregen om van de Brabantse gastvrijheid te genieten?

Reserveer dan een accommodatie voor een welverdiende (mini-)break. Lekker kamperen op ons natuurkampeerterrein, in één van onze trekkershutten, op onze gezellige Hooizolder of Paardement, alles kan. Klik hier om te reserveren

Ook dagbezoekers zijn welkom bij ons. Op ons Landgoed starten diverse fiets- en wandelroutes. Kom je van ver(der)? Wij hebben voor je groen-witte Land van Cuijk-fietsen klaar staan, die je voor € 7,50 een dagje kunt huren.    

Barendonk-kalender 

Paaszaterdag 15 april 14.00 uur:
Paasmandjes vlechten van wilgentenen, en zondagochtend 16 april paaseieren zoeken met de paashaas.

Op dinsdagen vanaf juni t/m augustus neemt ‘Barendonk-groeter’ Gert u mee, en vertelt over de mysteries, historie en verhalen van ons landgoed. Aanvang 10.30 uur. Graag van te voren opgeven, start bij minimaal 5 personen. Deze groetertrip is gratis!  Indien u graag op een andere dag ingewijd wil worden in de geheimen van de Barendonk, reserveer een rondleiding bij de receptie. 

Zondag 21 mei Onsplattelandsrondje:
Start op de Barendonk vanaf 10.30 uur: Er zijn weer leuke activiteiten te doen, met muzikale omlijsting van Ierse live muziek (zie hiervoor ook: www.onsplattelandsrondje.nl)

Op 25 en 26 mei tijdens de hemelvaartvakantie wordt er weer een familie toneeluitvoering opgevoerd. Naam; Een schotel op je dak. Aanvang 19.00 beide avonden. 

Vrijdag 28 juli: 
'De Nachtvlinderbelevenis' o.l.v. Kees Boele. Start 20.30 uur

3de week juli t/m 3de week augustus: 
De natuurtent staat er weer en onze IVN-ers Beja en Peter zijn er om u de natuur dichter bij huis te laten beleven. Voor jong en oud zijn er diverse excursies en creatieve workshops. Van 10.30 tot 13.00 uur, behalve op zondag.

24 september 3e editie Raamvallei Duomarathon:
Start 10.00 uur. Meer informatie: www.raamvalleiduomarathon.nl

12 november Paddenstoelenwandeling:
wandeling begeleid door IVN de Groene Overlaat; start om 10.00 uur.

Neem ook eens een kijkje op onze website en 'like' ons op Facebook.
Website
Email
Facebook
Twitter

LANDGOED DE BARENDONK

Millseweg 13, 5437 NB  Beers, Noord-Brabant
T: 0485 316 436   |   b.g.g. 0622 447 254   |   b.g.g. 0485 321 551
E-mail: receptie@barendonk.nl

www.barendonk.nl