Op Landgoed de Barendonk lopen historische elementen en een moderne kijk op ondernemen als een rode draad door alle verhalen. Wij zijn Liesbeth en Tessa, moeder en dochter. Samen met een geweldig team van
medewerkers en vrijwilligers zorgen wij voor ons natuurkampeerterrein, de tiny houses, de groepsaccommodaties en de gasten van vergaderingen en feestelijke bijeenkomsten.

Van boerenbedrijf naar recreatie en vergaderen in het groen

Als kind kwam Liesbeth al ieder weekend op de Barendonk om haar familie te helpen op de boerderij. In 1984 ging ze er wonen, samen het Jan. Ze runden de boerderij en kregen hier drie prachtige kinderen.

De Vlaamsche Schuur was ooit het domein van de koeien en de kalfjes. En de gezellige Appelloods bood ooit ruimte aan de appeloogst in de winter. Nu zijn het sfeervolle accommodaties om te overnachten en te vergaderen.

Landgoed de Barendonk vindt zichzelf opnieuw uit

Toen de koeien naar een moderne stal aan de overkant van de weg verhuisden, bleven er op het landgoed mooie, historische gebouwen leegstaan. En Liesbeth hield intussen wat tijd over, omdat de melkrobot haar veel werk uit handen nam. Dit was het moment om Landgoed de Barendonk een nieuwe functie te geven.

In 1997 waren de ouders van Liesbeth 50 jaar getrouwd. Landgoed de Barendonk werd het decor van een geweldig familieweekend. De landerijen deden dienst als kampeerterrein en het Grote Huis was het centrum van deze bijzondere bijeenkomst. Het idee van een camping was geboren.

Iedere dag hier is anders. Ik weet ’s morgens nooit hoe mijn dag eindigt.
En dat maakt werken hier zo fijn. - Liesbeth
 
Landelijk Logeren & Vergaderen en Vieren

Zo ontstond het natuurkampeerterrein, waar steeds meer mensen hun vakantie doorbrachten. Er kwamen een speeltuin, een kabouterpad en trekkershutten. Verschillende super complete tiny houses, met één grote overeenkomst: ze passen binnen onze duurzame visie. De oude stallen werden verbouwd tot gezellige groepsaccommodaties, zodat ook andere families fijne weekenden samen konden zijn.

Alle gebouwen kregen weer een functie: de zalen in het Grote Huis en in de Appelloods werden klaargemaakt voor vergaderingen en feesten. En sindsdien weet ook de zakelijke wereld zijn weg naar Landgoed de Barendonk te vinden. Want wat is er nou fijner dan ontspannen in het groen, na een lange dag vergaderen? Of een dagje teambuilding in de buitenlucht?

Liesbeth Hermanussen-Thijsen

Liesbeth is niet weg te denken van de Barendonk. Altijd in de weer met en voor haar gasten. Juist de connectie die ze aangaat maakt haar zo’n goede gastvrouw. Bijna vanzelf vertellen mensen hun levensverhaal aan haar. Zo bijzonder dat al die mensen hun verhaal willen delen.

En andersom vertelt Liesbeth ook graag over de rijke geschiedenis van Landgoed de Barendonk: het is sinds 1842 familiebezit, toen Adrianus Thijssen het statige landhuis en de omliggende landerijen kocht. Maar de eerste vermelding van het landgoed stamt uit 1484. Benieuwd naar het uitgebreide verhaal? Vraag het haar!

De lente op Landgoed de Barendonk is magisch! Ik hou van de rust en de stilte voor de storm.
Wandelen over het landgoed verveelt me nooit. - Tessa
 
Tessa Hermanussen

De middelste van de drie kinderen van Liesbeth en Jan is Tessa. De Barendonk is haar thuis. Ze groeide hier op en kwam na haar studie Toerisme en wat reizen over de wereld in 2020 terug naar Beers. Ze vond haar plekje in het familiebedrijf en nam een stukje deskundigheid en een frisse wind met zich mee.

Tessa houdt het overzicht en heeft haar blik op de toekomst gericht. Het Landgoed gaat steeds moderner werken, zonder het landelijke gevoel te verliezen. Ondertussen geniet ze van de mooie omgeving waarin ze woont en werkt. De wisseling van de seizoenen voel je hier echt!

Tessa en Liesbeth: samen sterk voor een duurzaam bedrijf

Het familiebedrijf begon destijds als fruitbedrijf met melkkoeien en akkerbouw. Maar de Barendonk ging altijd met zijn tijd mee en het is inmiddels uitgegroeid tot een innovatief melkveebedrijf met moderne loopstallen voor de koeien.
Maar het natuurkampeerterrein, de groepsaccommodaties en de zakelijke functies zijn net zo goed duurzaam ingericht. Zo worden de tiny houses zo veel mogelijk gemaakt van duurzame en natuurlijke materialen. En werkt de catering tijdens evenementen met heerlijke en eerlijke streekproducten. Wist je dat we al sinds 2015 in het bezit zijn van de Gouden Green Key? Dit is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de vrijetijdsbranche.

Daarnaast is er natuurlijk de toekomstvisie: Landgoed de Barendonk moet als cultureel erfgoed behouden blijven voor de kampeerders en de zakelijke gasten. Maar de insteek is ook om straks een gezond bedrijf door te kunnen geven aan de volgende generatie.
Want de Barendonk mag dan een rijke historie hebben, ook nu en in de toekomst worden hier waardevolle (vakantie)herinneringen gemaakt.

Wees welkom op ons landgoed!
Liesbeth en Tessa