• FaceBook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • het Verrassende Platteland van Cuijk
  • VVV
  • LandvanCuijk
  • Ons Plattelands Rondje

Het Land van Cuijk: een smeltkroes van heden en verleden

Steek de Maas over net onder Nijmegen en u belandt in het Land van Cuijk. Landgoed de Barendonk ligt in een natuurrijke omgeving tussen de dorpen Beers en Mill.

Het landgoed is omringd met bossen en wateren en is rijk aan historie. Kenmerkend voor onze streek is de variatie aan bossen en beken, weilanden, wielen, boomgaarden en landerijen. In het Land van Cuijk komt u echt tot rust: ontdek de schoonheid van het coulisselandschap, grazende koeien, konijntjes in en bos en weidende Holsteinkoeien.

Het landgoed heeft een oppervlakte van ca. 50 hectare, met in het midden het Grote Huis. Op het landgoed combineren wij het runnen van een melkveebedrijf en een recreatiebestemming. Onze gasten kunnen daarom zelf een kijkje op de boerderij nemen.

Rondom het landgoed vindt u de dorpen Beers, Mill, Cuijk en het stadje Grave. Met name Cuijk is historisch interessant: het is een van de eerste nederzettingen van de Romeinen in Nederland. Verder heeft Cuijk een mooi winkelcentrum, de fraaie Martinuskerk en het Romeinse Museum Ceuclum. Bij Cuijk neemt u makkelijk de pont om te wandelen op de Limburgse Mookerheide.
mill

Fietsen langs Land van Cuijkse dorpjes

Onze gasten verbazen zich vaak over de mogelijkheden voor fietsen en wandelen. Vanuit de Barendonk kunt u direct fiets- en wandelroutes volgen door het meest afwisselende landschap van Nederland. Van bosrijke natuur tot het gastvrije Cuijk en de vestingstad Grave. Wij hebben bij de receptie tal van fiets-en wandelroutes voor jullie “te leen”

Voor een kleine prijs (€7,50) kunt u fietsen huren voor volwassenen en (kleine) kinderen.

Tip: fiets het ‘rondje Grave’, een 35-kilometer lange fietstocht door landgoed Tongelaar, de historische stad Grave en langs de Kraaijenbergse Plassen.
  • Fietsen
  • Wandelen met paard
  • vissen
  • omgeving

Wandelknooppunten

wandelroute
Ook voor wandelaar is het goed toeven in het Land van Cuijk. De streek heeft een groot wandelknooppuntennetwerk langs alle hotspots van deze landelijke streek.

Vestingstad Grave

Grave
Op 9 kilometer van landgoed de Barendonk ligt het historische stadje Grave, bekend van de waterstanden. Het stadje leent zich bijzonder voor lekker slenteren langs de oude stadspanden, snoezige winkels en historische bezienswaardigheden. In de zomer is het lekker terrassen en ijsjes eten en kunt u genieten van de talloze bootjes op de baas. ’s Winters warmt u na een stadswandeling op in een van de knusse eetcafés.

Waterwereld

Zwemmen
U kunt er niet omheen in het Land van Cuijk: water! Voor sportieve en luie vakantiegangers is het heerlijk genieten in het waterrijke Land van Cuijk. Watersporters halen hun hart op in de Kraaijenbergse Plassen en natuurliefhebbers genieten van de stilte aan het water bij De Kuilen.

Den Bosch en Nijmegen

Nijmegen
Voor een dagje uit naar de stad bent u in een half uur in Nijmegen en iets verder in Den Bosch. Beide steden zijn een bezoek meer dan waard. Wij geven u graag tips over (openbaar) vervoer, musea, bezienswaardigheden en restaurants.

Heerlijk (uit)eten

Lekker eten
Op de Barendonk koken de meeste gasten zelf . Je kunt echter ook iets bestellen via diverse cateraars of “thuisbezorgt” adressen. Liever uiteten? Dan kunt u in de omliggende dorpen terecht. Wij adviseren u graag.

Activiteiten voor kinderen

Weer of geen weer, in het Land van Cuijk valt voor kinderen altijd wat te beleven. Denk aan: speeltuinen met strandbad de Bergen in Wanroij, Hemelrijk in Volkel, Natuurmuseum de Bastei in Nijmegen, Binnenspeeltuinen Prett-Inn in Heumen en Hullie in Uden, Tivoli Berg en Dal en het MuZIEum in Nijmegen.

Kijk ook eens over de grens: pretpark IrrLand in Kevelaer en het archeologische park in Xanten zijn goed te bereiken met de auto.

Tip: bezoek het Oorlogsmuseum of het Zooparc in Overloon.
Speeltuin