Zomertijd op Landgoed De Barendonk

Barendonkse Koeien zijn kampioenen

Vrijdag 27 en zaterdag 28 juni waren de IJsselhallen in Zwolle weer de ‘place to be’ voor veehouders tijdens de Nationale Rundvee Manifestatie 2014 (NRM2014). De Barendonk viel maar liefst 2 keer in de prijzen: Barendonk Brasilera 12 (Classic) werd ‘algemeen kampioene roodbont’ (en kampioen in de categorie ‘rondbont midden’). Deze koe van de familie Hermanussen omschreef  het jurylid als 'een uitlopend kopnummer, een koe die alles in zich heeft'.  Ze behaalde een uniek puntentotaal van 93 punten, dat al in 14 jaar niet meer was voorgekomen. 

Ook Barendonks Emma 300 sleepte de eerste prijs binnen in de categorie ‘rondbont jong’.  Liesbeth en Jan zijn erg trots op hun prachtige roodbonte dames, waar ze al zo vele jaren een warme liefde voor koesteren. En kijk, een leuk detail, de dames mochten poseren met het hele Barendonkteam , voor de stand van For farmers Hendrix.
Tip: Wilt u de kampioenen Brasilera en Emma ontmoeten? Dat kan tijdens een Barendonk-Holstein excursie of een Barendonkuitje:  www.barendonk.nl/barendonkuitje

Nachtvlinderestafette 2014 op de Barendonk

Op 3 augustus wordt Landgoed De Barendonk bezocht door de NACHTVLINDERESTAFETTE 2014, een bijzondere tocht langs natuurkampeerterreinen  van Wad tot Vaalserberg. Maak kennis met de wondere wereld van onze nachtvlinders. In Nederland leven honderden soorten die pas actief worden als de zon achter de horizon verdwijnt. (Natuur-)kampeerterreinen zijn voor deze dieren vlinderparadijsjes.

In 2012 en 2013 werd al een Nachtvlinderestafette dwars door Nederland gereden op initiatief van de Stichting Natuurkampeerterreinen en de Vlinderstichting en uitgevoerd door Natuurpresentaties. Dit was zo succesvol dat eigenaren van voornamelijk natuurkampeerterreinen dit jaar besloten het initiatief voort te zetten.

Aanvang van de activiteit: 20.30 uur (presentatie Nachtvlinders door de Harener bioloog Kees Boele); vanaf zonsondergang nachtvlinders kijken bij de vlinderlamp.

Ontmoet onze Barendonk-groeters Gert en Ank

Groeters zijn onlosmakelijk verbonden met het Land van Cuijk: Het Land van Heerlijke Ontmoetingen. Groeters zijn inwoners in het Land van Cuijk, vaak geboren en getogen, die prachtige verhalen uit het hart vertellen, waardoor je het echte Land van Cuijk leert kennen. Op de Barendonk staan tevens twee groeters voor u klaar: Gert en Ank Thijssen, broer en zus van Liesbeth. Zij organiseren met enige regelmaat een rondleiding over Landgoed de Barendonk, met als thema ‘Natuurrijk Cultuurrijk’. Gratis voor alle gasten en passanten die ons Landgoed aandoen. 
Dit kan alleen op afspraak.

Nostalgische filmavonden

Op Landgoed De Barendonk is deze zomer een groot scherm beschikbaar, zodat Barendonks gasten even weg kunnen zwijmelen bij een nostalgische liefdesfilm, kinderfilm, actiefilm of de finale van de Toer. Vraag bij de receptie naar de programmering.

Nieuwe fietsroute vanaf de Barendonk langs Kunst op de Raam

Tot en met 14 september is er iets bijzonders te beleven op het riviertje De Raam, op een steenworpafstand gelegen van Landgoed De Barendonk. Er zijn maar liefst 16 kunstweken geplaatst op de Raam tussen Wanroij en Grave.
Ook De Barendonk heeft een bijdrage geleverd met haar eigen ‘Barendonkse Openair Koe’. Dit kunstwerk kunt u bewonderen op kunstlokatie 15, Elftweg in Grave. Voor haar gasten heeft de Barendonk een speciale fietsroute ontwikkeld om de route met alle kunstwerken te ervaren.

Er zijn tevens drie wandelroutes beschikbaar om Kunst op de Raam te beleven.
De informatieboekjes en routes zijn verkrijgbaar bij de receptie van Landgoed De Barendonk.

Kijk voor meer informatie ook op: www.ontdekmill.nl.

Barendonk groet alle Vierdaagse-lopers

Van 15 t/m 18 juli is het weer zover: de 98ste vierdaagse gaat van start. Ook de Barendonk stroomt weer vol met lopers van heinde en verre. De Barendonk wenst alle vierdaagselopers veel succes toe!

Tip voor de vierdaagse lopers: “Barendonk-boks”; een kant en klaar ontbijtje verpakt in een leuke box. Kosten voor kinderen €  5,50 en voor volwassenen € 6,00. Een goed begin is het halve werk!

Voor de 15e keer het Tuigpaardenconcours op De Barendonk

Op zondag 27 juli wordt alweer de 15e editie van het tuigpaardenconcours verreden met rubrieken voor oa. Tuigpaarden, Hackneys en Friezen. Daarnaast is er veel show, allerlei dieren, volop kinderactiviteiten voor het gehele gezin en een landgoedmarkt.

Het concours start om 10.00 uur, wil je meer weten: www.tuigpaardenbeers.nl

BARENDONK-KALENDER
 

Zomerlang:
•    Vanaf 20 juli: De natuurtent strijkt neer op Landgoed De Barendonk. Beja en Peter  van het IVN zijn dagelijks aanwezig om vanaf 10.30 uur een natuurgerichte activiteit te doen.  Kinderen en ouders mogen meedoen! Pony Blinker zal regelmatig langskomen om ritjes te maken met de kinderen die op het landgoed verblijven. Daarnaast organiseren we vaak een kampvuur met verhalen, en staan de skelters ook klaar.
•    Jeroen de Verhaalstoker (www.verhaalstoker.nl)  komt weer naar de Barendonk om een kampvuur te stoken met daarbij een geweldig mooi verhaal. Exacte datum ziet u in de agenda op de website.
•    Wandel het Kabouterpad op Landgoed De Barendonk: De route is ongeveer 1 km lang. Bij de receptie (dagelijks open tussen 10.00 en 14.00 uur), kan het kabouter routeboekje met allerlei natuurgerichte opdrachten worden opgehaald (in bruikleen).  Daarnaast zijn er nog tal van fiets- en wandelroutes mogelijk over en rondom Landgoed De Barendonk.
•    Uutbloazen in het zgn. Uutbloashuuske op Landgoed de Barendonk (koffie en thee verkrijgbaar)
•    Op De Barendonk kun je terecht voor oa. informatie over fiets- en wandelroutes, tips voor leuke uitjes, horeca adressen en evenementen en fiets- en wandelkaarten. Het informatiedeel van de receptie is altijd open, maar niet altijd bemand;  de bemande tijden zijn: dagelijks van 10.00 tot 14.00 uur.

27 juli:
Jubileum Tuigpaardenconcours op Landgoed De Barendonk met landgoedmarkt en tal van kinderactiviteiten.

3 augustus:
20.30-00.00 uur: Nachtvlinderestaffette (kijk in deze nieuwsbrief voor meer informatie). Kees Boele komt vertellen over oa. Nachtvlinders en Libelles. Ook gaan we op jacht in de nacht naar deze bijzondere dieren.

Wat zeggen onze gasten over ons?

“Tijdens onze fietsvakantie 2 heerlijke overnachtingen gehad in een trekkershut op het gastvrije De Barendonk. Mooi gelegen op een veldje in het groen. Schoon sanitair in de hoeve.

Onze kinderen (7 en 5) hebben heerlijk gespeeld op de diverse speelveldjes/toestellen.

Met het zomerse weer lekker gezwommen in de Kuilen. We komen een keer terug.”
Neem ook eens een kijkje op onze website en 'like' ons op Facebook.
Facebook
Twitter
Website
Email

LANDGOED DE BARENDONK

Millseweg 13, 5437 NB  Beers, Noord-Brabant
T: 0485 316 436   |   b.g.g. 0622 447 254   |   b.g.g. 0485 321 551
E-mail: receptie@barendonk.nl

www.barendonk.nl