Niet goed leesbaar? Klik hier

Wij zijn weer klaar voor seizoen 2016 

Met de Paasdagen voor de deur, zijn wij klaar voor een nieuw toeristenseizoen. De informatiemappen zijn ‘up to date’, onze kabouters zijn terug en we hebben wederom de felbegeerde Green Key weten te bemachtigen, het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Maar er is meer nieuws. 

Nieuw overnachtingsconcept: de Panoramatrekkershut

Met gepaste trots introduceren wij een nieuw overnachtingsconcept op De Barendonk: de Panoramatrekkershut. Een 5-persoons Trekkershut  van waaruit je, bij het ontwaken, een prachtig uitzicht hebt over de uitgestrekte landerijen van het landgoed.

Even verderop in deze nieuwsbrief kun je meer hierover lezen en we hebben een speciaal kennismakings-aanbieding.

Nieuw: fietsknooppunt 10 

Landgoed De Barendonk heeft sinds kort haar eigen fietsknooppunt!
Op www.fietsnetwerk.nl kun je je eigen fietsroute samenstellen. Natuurlijk wel even afstappen bij de Barendonk want je kunt 'uutbloazen' op Landgoed De Barendonk in het zgn. ‘Uutbloashuuske’ gelegen aan de wandelknooppuntenroute 56-17. Hier kun je even uitrusten, bij slecht weer schuilen en koffie of thee met iets lekkers gebruiken. Er is ook frisdrank verkrijgbaar. Drankjes: € 1,- en iets lekkers vanaf € 0,50 ct.
En, het is altijd open! 

Groeps-fietstip: als je fietst met een groep, ben je van harte welkom op ons landgoed voor koffie met gebak of een kopje soep! Wel van te voren even reserveren. 

Doetip: Paasmandjes maken

Aanstaande Paasweekend gaan we weer eiermandjes vlechten van wilgentenen. Deze activiteit is gratis voor onze gasten, die bij ons verblijven.

Overnacht je niet bij ons, maar wil je toch graag meedoen, meld je even aan via receptie@barendonk.nl.

De kosten zijn € 5,- p.p. De workshop wordt gegeven door Jan en Marij Watervoort op Landgoed de Barendonk op zaterdag 26 maart om 14.00 uur.

1e paasdag: opening Kabouterdorp en paaseieren zoeken 

Onze kabouters zijn weer terug van een lange vakantie en druk bezig met het kabouterdorp weer spic en span te maken. 1ste Paasdag zijn ze op hun paasbest en vanaf die dag ben je weer welkom om ze te komen bezoeken. Ze hebben ook paaseieren verstopt, help je mee zoeken?
Bij de receptie (dagelijks open tussen 09.00 en 17.00 uur) kun je een kaboutermuts ophalen en het routeboekje met opdrachten. De route is ongeveer 1 km lang, een echte aanrader voor jonge gezinnen die al spelenderwijs de prachtige natuur willen ontdekken.

In het Uutbloashuuske (nagenoeg aan het begin/einde van de route), kun je even uit blazen en iets lekkers gebruiken. 

Loeren over landerijen 

De Barendonk heeft een nieuwe trekkershut gerealiseerd op het natuurkampeerterrein, de zgn. Panoramatrekkershut. Maar voordat we deze nieuwe hut aan onze gasten aanbieden, hebben we Barendonk-vriendin Sandra uitgenodigd de Panoramatrekkershut te testen en het Barendonk-team te voorzien van handige tips en tricks om het verblijf in de panoramatrekkershut te verbeteren voor toekomstige gasten.
Ze schreef een leuke blog (review) hierover.

Wil je ook kennismaken met dit unieke en innovatieve overnachtingsconcept? Boek nog in maart of april en je ontvangt 10% korting: www.barendonk.nl/trekkershut-panorama

Raamvallei Duomarathon-arrangement

Op 25 september vindt de 2e editie van de Raamvallei Duomarathon plaats: afwisselend fietsen en hardlopen door de prachtige Raamvallei (Land van Cuijk) en onderweg genieten van heerlijke streekproducten: dat is de Raamvallei Duomarathon, een unieke marathon voor bourgondische sportievelingen!

Combineer deze unieke marathon met een ontspannend weekend bij Landgoed De Barendonk. Reserveer met je inschrijfbewijs een verblijfsarrangement bij Landgoed de Barendonk, start- en finishlocatie van de Raamvallei Duomarathon. Wat is er fijner dan uitgerust aan de start beginnen?  

Bekijk/boek het arrangement via: www.barendonk.nl/duomarathon

Meivakantie

Ook in de meivakantie ben je van harte welkom voor een welverdiende (mini-)break. Lekker kamperen op ons natuurkampeerterrein, in één van onze trekkershutten, op onze gezellige Hooizolder of Paardement, alles kan. Ook dagbezoekers zijn welkom bij ons.

Op ons Landgoed starten diverse fiets- en wandelroutes. Zin in iets lekkers voor onderweg? Reserveer dan een knapzak! En kom je van ver(der)? Wij hebben voor je groen-witte Land van Cuijk-fietsen klaar staan, die je voor € 7,50 een dagje kunt huren.

Op pad met de Barendonk-groeter

Op alle dinsdagen van 7 juni t/m 30 augustus om 10.30 uur staat ‘Barendonk-groeter’ Gert klaar, om bezoekers mee te nemen in de geschiedenis van het Landgoed De Barendonk, dat in 1842 in bezit van de familie Thijssen gekomen is.

Gert kan prachtig vertellen over bijvoorbeeld de portretten die in de hal van het Grote Huis hangen. Maar ook over het landschap rondom van de Barendonk, dat hoger ligt dan de rest van het gebied, omdat het op een soort terp ligt. Dan gaat het natuurlijk over de Beerse Overlaat en het gevecht tegen het overtollige water.

Reserveren kan via de receptie van Landgoed De Barendonk.
Deze groetertrip is gratis!

Kunstroute: Een zomerlang 4-daagse kunst

De Kunstroute, waaraan de Barendonk voor de 3e keer mee doet, staat dit jaar in het teken van de 100e editie van de Vierdaagse. Deelnemers aan de Nijmeegse Wandelvierdaagse kunnen dit jaar eenmalig kiezen voor een route van 55 kilometer waardoor er een extra lus via Grave, Mill en Beers ontstaat. Langs dit deel van de route worden kunstwerken geplaatst. De Barendonk ligt aan de route en kan dit jaar ‘in eigen tuin’ exposeren. Er ontstaat we een (fiets)route van ongeveer 25 kilometer creëren, die van 5 mei tot en met half september te fietsen is.

De (gratis) route is vanaf 5 mei verkrijgbaar op o.a. Landgoed de Barendonk.

Barendonk-kalender 2016

 • Paaszaterdag 26 maart 14.00 uur: Paasmandjes vlechten van wilgentenen.
  en zondagochtend 27 maart: Paaseieren zoeken en opening kabouterdorp.
   
 • Meivakantie:
  Donderdag 5 mei 6.30 uur: Dauwtrappen met Peter Fest. Na afloop ontbijt in het uutbloashuuske.
  Donderdag 5 en vrijdag 6 mei 19.00 uur: Familie voorstelling, toneelstuk koning matroos. Kampvuur met muziek en oorlogsverhalen (exacte data worden via de website en Facebook gecommuniceerd)
   
 • Zaterdag 21 en zondag 22 mei: “Onsplattelandsrondje”; start op de Barendonk vanaf 10.30 uur: creatieve wandel-, fiets- en autoroutes langs ondernemers van het Verrassende PlatteLand van Cuijk. (zie hiervoor ook: www.onsplattelandsrondje.nl)
   
 • Op dinsdagen vanaf juni t/m augustus geeft onze gidsgroeter Gert, rondleidingen over het landgoed waarbij de geschiedenis tot leven komt.
  Aanvang 10.30 uur.
   
 • Zondag 24 juli aanvang 10.00 uur: Tuigpaardendag Beers. Veel show, allerlei dieren, landgoedmarkt en volop kinderactiviteiten. We zullen dan de 2e editie houden van de succesvolle Hooivorkdartcompetitie; teams kunnen zich nu al aanmelden via: www.tuigpaardenbeers.nl
   
 • 3e week juli t/m 3e week augustus: De natuurtent staat er weer en onze IVN-ers Beja en Peter zijn er om u de natuur dichter bij huis te laten beleven, voor jong en oud diverse excursies en creatieve workshops.
  Van 10.30 tot 13.00 uur.
   
 • Augustus: Workshop mandenvlechten van wilgentenen voor jong en oud.
  Start 11.00 uur.
   
 • 6 augustus: ‘s Avonds een nachtvlindernacht o.l.v. Kees Boele. 
  Start 20.00 uur.
   
 • 25 september: 2e editie Raamvallei Duomarathon start 10.00 uur op Landgoed de Barendonk. Kijk voor meer informatie op www.raamvalleiduomarathon.nl.
   
 • 16 oktober: Paddenstoelenwandeling door IVN de Groene Overlaat. 
  Start om 14.00 uur.

Het Barendonk-team wenst iedereen een prettig Paasweekend toe.

Neem ook eens een kijkje op onze website en 'like' ons op Facebook.
Website
Email
Facebook
Twitter

LANDGOED DE BARENDONK

Millseweg 13, 5437 NB  Beers, Noord-Brabant
T: 0485 316 436   |   b.g.g. 0622 447 254   |   b.g.g. 0485 321 551
E-mail: receptie@barendonk.nl

www.barendonk.nl