Boek nu je vakantie, vrienden/familieweekend of dagtocht op Landgoed De Barendonk
 

Toeristen welkom
In het Paasweekend opent de Barendonk haar deuren als Toeristisch Ontmoetingspunt in het nieuwe netwerk van +/- 25 ontmoetingspunten in het Land van Cuijk. De Ontmoetingspunten vervangen de traditionele VVV. Op de Barendonk kun je terecht voor oa. informatie over fiets- en wandelroutes, tips voor leuke horeca adressen en evenementen en fiets- en wandelkaarten. Het informatiedeel van de receptie is altijd open, maar niet altijd bemand;  de bemande tijden zijn: dagelijks van 10.00 tot 14.00 uur.

Digitaal boekingssysteem
Op marketinggebied is gewerkt aan een nieuwe website en een nieuw digitaal reserveringssysteem, zodat geïnteresseerde gasten direct de beschikbaarheid op het landgoed kunnen checken. De ervaring leert dat steeds meer mensen direct willen weten of een accommodatie beschikbaar is. Dat kan dus nu voor  onze verblijfsaccommodatievormen op de Barendonk: Natuurkampeerterrein, Trekkershutten (incl. Trek-in), Het Grote Huis, De Vlaamsche Schuur, Het Koetshuis, Het Paardement, en het Hooihotel. Kijk voor informatie of boekiningen op: https://www.barendonk.nl/accommodaties.
Onze  vergaderarrangementen, de trouwlocatie, bruiloftarrangementen  en de  Barendonkuitjes zijn niet via het reserveringssysteem te boeken omdat dit teveel maatwerk vereist. Daarin staan wij u graag persoonlijk te woord. 

Kabouterpad
 

Als echte kabouter
Het Kabouterpad op Landgoed De Barendonk is klaar. Bij de receptie (dagelijks open tussen 10.00 en 14.00 uur), van waaruit de route start, kan het nieuwe kabouter-routeboekje met allerlei natuurgerichte opdrachten worden opgehaald (in bruikleen). Voor de kinderen ligt er ook een heuse rode kabouter-puntmuts klaar. Zo ben je een echte kabouter. Onderweg worden de kinderen uitgedaagd om leuke opdrachten uit te voeren. Halverwege de route is een knus kabouterdorpje ontstaan. De route is ongeveer 1 km lang, een echte aanrader voor jonge gezinnen die al spelenderwijs de prachtige natuur willen ontdekken. Indien men het boekje aan wil schaffen, zijn de kosten € 2,50; dit geld wordt besteed aan Barendonks goede  doel; de kindertehuizen van Moeder Teresa in Malawi en Calcutta India. 

Familieworkshop: Eiermandjes maken met Pasen
Vanwege succes geprolongeerd: we gaan weer eiermandjes maken van wilgentenen. Op paaszaterdagmiddag 19 april kunnen jullie onder leiding van de Familie Watervoort van wilgentenen een mooi paasmandje vlechten of wellicht iets anders. Een echte aanrader voor groene en creatieve kids en ouders! Deze workshop doen we ook een aantal keren in de meivakantie (vraag bij de receptie welke data en tijdstippen). 

Hooihotel-arrangement


Metamorfose
Het nostalgische Hooihotel op Landgoed De Barendonk heeft een metamorfose ondergaan! De Cuijkse kunstenares Winy Jacobs heeft een aantal wanden van het Hooihotel van fraaie muurschilderingen voorzien. Ook is Barendonks oude ‘hooilied’ teruggebracht op één wand. 
Speciaal daarom bieden wij een “gepimpt Hooihotel-arrangement” aan: 2 dagen overnachten inclusief ontbijtbox voor 37,50 p/p en kinderen tot 12 jaar € 25,-. Inbegrepen in het arrangement is de nieuwe GPS-route “zoek de schat van de Barendonk”. Boek via receptie@barendonk.nl of https://www.barendonk.nl/hooihotel-boeken.

Barendonk-kalender april en mei
 

Thema 2014: 'Cultuurhistorie'
Paaszaterdag 19 april – 14.00 uur: creatieve en natuurgerichte activiteiten voor jong en oud
Zaterdag 26-04 – 14.00 uur: creatieve en natuurgerichte activiteiten voor jong en oud
Van 26-04 t/m 04-05 (meivakantie): diverse excursies en workshops
Zaterdag 3 mei – 14.00 uur: creatieve en natuurgerichte activiteiten voor jong en oud
Zaterdag 3 mei – 20.30 uur: oorlogsverhalen vertellen bij het kampvuur met muzikale begeleiding van zanggroep Together
Weekend 17 en 18 mei – 10.30-17.00 uur:  “Ons PlatteLands Rondje”: creatieve wandel-, fiets- en autoroutes langs +/- 30 ondernemers van het Verrassende PlatteLand van Cuijk, waaronder Landgoed De Barendonk, die open dag houden en leuke activiteiten aanbieden. 

Wat zeggen onze gasten over ons?
“We vinden Landgoed De Barendonk een prachtig, verzorgd terrein, één van de mooiste terreinen die we kennen. We verbleven in de nieuwe Trek-in, een aanrader!” Elly van Ziel

Wij wensen u een prettig vakantieseizoen toe! 
Liesbeth en Jan Hermanussen-Thijssen, alle medewerkers en vrijwilligers.
Neem ook eens een kijkje op onze vernieuwde website en 'like' ons op Facebook.
Facebook
Twitter
Website
Email

LANDGOED DE BARENDONK

Millseweg 13, 5437 NB  Beers, Noord-Brabant
T: 0485 316 436   |   b.g.g. 0622 447 254   |   b.g.g. 0485 321 551
E-mail: receptie@barendonk.nl
 

www.barendonk.nl