Meivakantie op Landgoed De Barendonk

Heerlijke meivakantie

‘Hij’ staat alweer voor de deur: de Meivakantie 2014. Je bent (nog) van harte welkom op Landgoed De Barendonk. We hebben een leuk programma in de meivakantie:
De hele week van 26 t/m 4 mei : 
Pony Blinker is ook weer uit haar winterslaap ontwaakt en wil graag een ritje aanbieden op haar rug. Ze komt zelf naar het terrein en je hoort haar “klikklak” aankomen!

Zaterdag 26 april - aanvang 16.30 uur:
Koningsdag ; kinderkookworkshop “oranje boven koken met de buurvrouw”. Om 18.00 gezamenlijk aan de oranjetafel met ouders erbij.

Woensdag 30 april - aanvang 20.30 in de Domainezaal:
Rondleiding Landgoed de Barendonk, natuurrijk-cultuurrijk.

Donderdag 1 mei - vanaf 11 uur in de Domainezaal: 
Knutselen maak een mooie kleurplaat of een vleermuis. Met Bea en Peter van het IVN de Groene Overlaat.

Zaterdag 3 mei - aanvang 14.00 uur:
Met Jan en Marij een mezenbolhouder vlechten van wilgentenen. Voor jong en oud.

Zaterdag 3 mei - aanvang 20.30 uur:
Oorlogsverhalen vertellen bij het kampvuur met muzikale begeleiding van zanggroep Together. Eigen stoel meebrengen. Voor koffie/thee met iets lekkers wordt gezorgd.
Daarnaast kun je op en rondom ons landgoed diverse fiets- en wandelroutes doen, zoals drie verschillende ‘Barendonk-routes’, het Kabouterwandelpad voor kinderen, het wandelbeleefpad ‘de Vluchtroute’, ‘Van Landgoed de Barendonk naar Landgoed Tongelaar en weer terug-route’, de nieuwe GPS-route ‘zoek de schat van de Barendonk’  (GPS-apparaten beschikbaar op De Barendonk) en de Historische wandelroute Barendonk en Ossenbroek.
Kortom, voor ieder wat wils.

OnsPlatteLandsRondje op Landgoed de Barendonk

Op 17 en 18 mei vindt de vijfde editie plaats van het, inmiddels befaamde en geliefde, ‘OnsPlattelandsRondje’: 2 dagen volop cultuur, historie en activiteiten op het Verrassende PlatteLand van Cuijk, met daarin veel aandacht voor bedrijvigheid, natuur, historie en cultuur.

Het Verrassende PlatteLand van Cuijk organiseert ´OnsPlattelandsRondje´, een rondje door het Land van Cuijk waarbij je onderweg leuke activiteiten kunt doen bij de 32 deelnemende plattelandsbedrijven.
Wat dacht je van bezoek aan een belevings- en schapenboerderij, ezelgasterij, huistheater, creatief atelier, kookstudio (workshop/proeverijtje), fruitpark, bloemenschuur, landgoed, bezoekerscentrum, museum, educatieboederij en nog veel meer. Maar ook diverse koffieschenkerijen en theetuinen in de regio openen hun deuren, alsmede de deelnemende plattelandswinkels.

Ook Landgoed de Barendonk opent haar deuren voor alle deelnemers aan OnsPlattelandsRondje. Op het Landgoed gaat  ‘Buurvrouw Martine’ (Buurvrouwkookt) koken samen met kinderen. De kinderen worden begeleid tijdens deze activiteit. Daarnaast kun je een rondleiding over Landgoed de Barendonk doen, met als thema ‘Natuurrijk Cultuurrijk’. Er is ook een betoverende muziekpresentatie van John Vis, die je kunt bijwonen. Kinderen mogen een mandje van wilgentenen vlechten onder leiding van Jan en Marij, en daarna een bezoekje brengen aan onze Barendonkse kabouters. Ten slotte is er nog een presentatie van ‘Kant en Klaar hapjes’. Alle activiteiten zijn gratis!

Kijk voor meer informatie op: www.onsplattelandsrondje.nl

Opening 17 mei: Uutbloazen op Landgoed De Barendonk

Sinds vorig jaar kan er in het Land van Cuijk oneindig worden gewandeld door de komst van het nieuwe wandelknooppuntensysteem, waarmee wandelaars letterlijk en figuurlijk uit de voeten kunnen! Het wandelknooppuntensysteem werkt hetzelfde als het fietsknooppuntensysteem. Bij iedere knooppuntpaal kan de wandelaar een keuze maken in de te volgen richting, zodat naar eigen wens een ommetje, een fikse wandeling of een meerdaagse tocht uitgestippeld kan worden. Het wandelroutenetwerk sluit naadloos aan op bestaande wandelroutenetwerken elders in Brabant.
Landgoed de Barendonk is gelegen aan de knooppuntenroute: 56 en 17. Om wandelaars tegemoet te komen heeft de Barendonk een zogenaamd ‘Uutbloashuuske’ geraliseerd aan de route, waar wandelaars kunnen ‘uutbloazen’ (uitrusten) en bij slecht weer kunnen schuilen. Hier is ook koffie, thee en frisdrank met iets lekkers verkrijgbaar.
Opening van dit bijzondere huuske: 17 mei tijdens OnsPlattelandsRondje.

Natuurlijk Cultuurrijk!

Zoals je wellicht al vernomen het, is ons jaarthema ”Natuurlijk Cultuurrijk”. Dit thema sluit aan bij de nieuwe campagne rondom cultuurhistorie op Natuurkampeerterreinen, alwaar Landgoed De Barendonk onderdeel van uit maakt.

Op diverse terreinen zullen activiteiten zijn met aandacht voor de cultuurhistorische achtergrond van de omgeving. Denk aan een kampvuur met verhalen over de geschiedenis van de regio waar u verblijft, een wandeling met een gids door het aangrenzende natuurgebied, een rondleiding over een landgoed. Dit alles om u meer inzicht te geven over het gebied waar u verblijft. Ook aan de kinderen wordt gedacht! Kijk voor meer informatie op: www.natuurkampeerterreinen.nl/blog/2014/03/14/paasweekend-op-de-natuurkampeerterreinen-natuurlijk-cultuurrijk/
In het kader van het thema ”Natuurlijk Cultuurrijk” biedt De Barendonk de “Laagseizoenactie: 4=3”
In de nieuwe Trekkershuttengids zit een coupon voor een gratis overnachting in één van de trekkershutten of de nieuwe Trek-in op De Barendonk (of één van de andere deelnemende locaties). Uw voordeel kan daarmee oplopen van zo’n € 35,- (Trekkershut Standaard) tot zo’n € 65,- (Trek-in). Aan de actie zijn enkele voorwaarden verbonden:
  • Bij inlevering van de kortingscoupon uit de Trekkershuttengids (bevestigd aan de voorzijde);
  • In het laagseizoen van 2014 (kijk voor de laagseizoendata op de terreinpagina’s);
  • Bij een vierde opeenvolgende overnachting in eenzelfde Trekkershut;
  • Op doordeweekse dagen, m.u.v. vakanties en feestdagen;
Kijk voor meer informatie over onze trekkershutten op: www.barendonk.nl/trekkershutten

BARENDONK-KALENDER


De hele week van 26 t/m 4 mei: Pony Blinker biedt een ritje op haar rug.

Zaterdag 26 april: Koningsdag ; kinderkookworkshop “oranje boven koken met de buurvrouw”.

Woensdag 30 april: Rondleiding Landgoed de Barendonk, natuurrijk-cultuurrijk.

Donderdag 1 mei: Knutselen met Bea en Peter van het IVN de Groene Overlaat.

Zaterdag 3 mei: Mezenbolhouder vlechten van wilgentenen

Zaterdag 3 mei: Oorlogsverhalen vertellen bij het kampvuur met muzikale begeleiding van zanggroep Together.

Weekend 17 & 18 mei (10.30-17.00 uur):  “Ons PlatteLands Rondje”: creatieve wandel-, fiets- en autoroutes langs +/- 30 ondernemers van het Verrassende PlatteLand van Cuijk die open dag houden en leuke activiteiten aanbieden.

5 juli: De natuurtent strijkt neer op Landgoed De Barendonk

27 juli: Jubileum Tuigpaardenconcours op Landgoed De Barendonk

11 & 18 oktober: Halloween knutsels maken en heksensoep bereiden.

Wat zeggen onze gasten over ons?

“Verzorgd en gastvrij, dat is de Barendonk op en top. De beste douches en een heel fijne afwas-diepvries-wasmachine-voorziening. Het is echt een plezier om hier te kamperen.”
Nelleke Bos
Neem ook eens een kijkje op onze website en 'like' ons op Facebook.
Facebook
Twitter
Website
Email

LANDGOED DE BARENDONK

Millseweg 13, 5437 NB  Beers, Noord-Brabant
T: 0485 316 436   |   b.g.g. 0622 447 254   |   b.g.g. 0485 321 551
E-mail: receptie@barendonk.nl

www.barendonk.nl