Het is alweer december: de tijd om stil te staan bij enkele hoogtepunten van het afgelopen jaar en vooruit te kijken op het nieuwe jaar. Leest u even mee?

Hoogtepunten 2016

Barendonk Holsteins

In het voorjaar hebben we onze nieuwe stal voor de melkkoeien geopend; zo is er meer loopruimte voor de koeien en een lekker fris klimaat. De koeien hebben nog meer vrijheid gekregen en mogen zelf bepalen wanneer ze gemolken worden. De belangstelling voor onze melkveehouderij is zo groot dat we een nieuw themapad ontwikkeld hebben: Het Koeienpad. Een leuk informatief boekje is jullie gids over het erf. We hebben al vele wandelaars mogen ontvangen die het pad hebben ontdekt en de reacties zijn erg positief.

Wilt u het ook een keer lopen? Haal het boekje op bij de receptie.

100 jaar Nijmeegse vierdaagse

Tijdens deze jubileum editie is een oude route nieuw leven ingeblazen; de 55 km route; deze liep door Mill over de Millseweg langs de “bocht van de Barendonk” naar Beers; We hebben de wandelaars gastvrij onthaald met een gezellig vierdaagse terras, met live muziek van DJ Rene, en heerlijke melkproducten van Campina, streekeigen gekookte eieren en komkommers.

Het was een gezellige boel en onze actie werd zeer gewaardeerd door de vierdaagse wandelaars. Vele lopers wilden ook even op de foto met onze jubileumart-koe!

Del Mosa Tango orkest

Dit orkest heeft op 18 september een prachtig koffieconcert verzorgd in XXL formatie; naast de normale instrumenten zijn er blaasinstrumenten toegevoegd; Dit was fantastisch en wat hebben we genoten.

Raamvallei Duomarathon

Op 25 september heeft de 2e editie van de Raamvallei Duomarathon plaatsgevonden. Landgoed De Barendonk was start- en finish locatie. Wat een geweldig evenement en feest!

Hulde voor de nagenoeg 300 deelnemers die deze prestatie hebben geleverd en de organisatie die een prachtig evenement heeft neergezet.

Landgoed de Barendonk op tv

Op 6 november is de 10e aflevering uitgezonden van ‘Nederland heeft het’, een programma van RTL4 waarin kijkers worden geïnspireerd over leuke dagjes uit of weekendjes weg in de zomer.

Landgoed de Barendonk deed hieraan mee met een item van 3 minuten.

Wilt u de aflevering terug kijken?

20-jarig jubileum 2017

In 2017 vieren we het 20 jarig jubileum van Landgoed de Barendonk.

Het is dan 20 jaar geleden dat wij begonnen zijn met onze recreatieve activiteiten. 1997 was het jaar waarin we de 50-jarige bruiloft van onze ouders hebben gevierd. Toen ontdekten we dat de Vlaamsche schuur ook een andere functie kon vervullen dan hooi-opslagplaats. Natuurlijk laten we dit jubileum niet ongemerkt voorbij gaan; we hebben het idee opgevat om een jubileumuitgave te maken in de stijl van het weekblad 'Libelle'.

Daarvoor vragen we jullie medewerking. Heb je nog een leuke foto of anekdote, stuur het in (receptie@barendonk.nl) en wellicht nemen we het mee in ons jubileumnummer.

Barendonk-kalender 2017

 • Paaszaterdag 15 april 14.00 uur: paasmandjes vlechten van wilgentenen en
  zondagochtend 16 april paaseieren zoeken met de paashaas.

 • Op dinsdagen vanaf juni tm augustus neemt onze gidsgroeter Gert, u mee, en vertelt over de mysteries, historie en verhalen van ons landgoed. Aanvang 10.30 uur. Graag van te voren opgeven, start bij minimaal 5 personen

 • Zondag 21 mei 'Onsplattelandsrondje'; start op de Barendonk vanaf 10.30 uur:
  Er zijn weer leuke activiteiten te doen, met muzikale omlijsting van Ierse live muziek. (zie hiervoor ook: www.onsplattelandsrondje.nl)

 • Op 25 en 26 mei tijdens de hemelvaartvakantie wordt er weer een familie toneeluitvoering opgevoerd.
  Naam; Een schotel op je dak. Aanvang 19.30 beide avonden.

 • Vrijdag 28 juli: 'de nachtvlinderbelevenis'
  o.l.v. Kees Boele. Start 20.30 uur

 • 3de week juli t/m 3de week augustus: De natuurtent staat er weer en onze IVN-ers Beja en Peter zijn er om u de natuur dichter bij huis te laten beleven, voor jong en oud diverse excursies en creatieve workshops. Van 10.30 tot 13.00 uur, behalve op zondag

 • 24 september: 3e editie Raamvallei Duomarathon
  Start 10.00 uur www.raamvalleiduomarathon.nl

 • 12 november: Paddenstoelenwandeling door IVN de Groene Overlaat start om 10.00 uur

Dank voor een grensverleggend 2016 en wij wensen u een 'mobiel' 2017

Namens het Barendonk-team wensen wij iedereen een fantastisch 2017 toe.
Wij hopen u in 2017 weer te mogen begroeten op ons Landgoed.

Liesbeth en Jan Hermanussen-Thijssen, alle medewerkers en vrijwilligers.

Neem ook eens een kijkje op onze website en 'like' ons op Facebook.
Website
Email
Facebook
Twitter

LANDGOED DE BARENDONK

Millseweg 13, 5437 NB  Beers, Noord-Brabant
T: 0485 316 436   |   b.g.g. 0622 447 254   |   b.g.g. 0485 321 551
E-mail: receptie@barendonk.nl

www.barendonk.nl