Liesbeth Koninklijk Onderscheiden

Op woensdag 24 september vierde de Vereniging het Verrassende PlatteLand van Cuijk haar 15-jarig bestaan. Tijdens de afsluitende bijeenkomst op het Landgoed de Barendonk is penningmeester en medeoprichter van de vereniging, Liesbeth Hermanussen-Thijssen, Koninklijk onderscheiden door burgemeester mr. W.A.G. Hillenaar van Cuijk. 

Deze onderscheiding ontving zij, naast haar enorme inzet voor het Verrassende PlatteLand van Cuijk, mede doordat zij actief is/was bij oa. het Recreatief Platform ToeReN, het Platform Recreatie en Toerisme Land van Cuijk, Ons Plattelandsrondje (in 2014 voor de 5e keer), Festival Levende Geschiedenis  (2008-9009-2010), het Tuigpaarden concours (in 2014 voor de 15e keer), het Openluchtspel De Geschiedenis van het Landgoed Barendonk (2012) en als bestuurslid van de ZLTO. 

Rond 16.30 uur die dag kreeg Liesbeth het lintje opgespeld in bijzijn van familie, vrienden, personeel, relaties, buren en (mede)ondersteuners.
Fotografie: Efforts

Herfstvakantie op de Barendonk

Over een week of twee is het alweer herfstvakantie in Nederland; een prachtige week om de herfst in haar volle glorie te ontdekken en vieren. En dat kan natuurlijk op ons historische Landgoed de Barendonk. U bent van harte welkom op ons natuurkampeerterrein (30 plaatsen) of in één van onze accommodaties, zoals:
 • Het Grote Huis (geschikt voor 8-13 personen)
 • Het Koetshuis (8 volwassenen en 4 kinderen)
 • Trekkershutten (standaard-4 personen, plus of comfort – 5 personen of de Trek-in – 6 personen)
 • Paardement (6-persoons appartement)
 • Vlaamsche Schuur (voor groepen van 16 tot 22 personen)
Kijk voor meer informatie of reserveer via: www.barendonk.nl/onlineboeken

Herfstprogramma

Zoals u wellicht van ons gewend bent, hebben wij weer een leuk programma voor u in petto. 
 • Ook in de herfst zijn de kabouters thuis. Loop het kabouterpad vanaf de receptie. Kom de kabouters eens opzoeken, ze zijn blij met bezoek.
 • Herfstvakantie zaterdag 11 en 18 oktober
  Halloweenknutsels maken om 14.00 uur. 
  Hooizolderbioscoop en kampvuur in de avond.
Leuke wandelroutes startend vanaf de Barendonk, zoals: 
 • Wandelbeleefpad “de Vluchtroute”; een bewegwijzerde route van 1.5 km. Een mooi rondje Landgoed de Barendonk.
 • Van Landgoed de Barendonk naar Landgoed Tongelaar en weer terug; dit is een zgn. Knapzakroute (11,5 km.) van de Onderneemsterskrans Land van Cuijk.
 • Historische wandelroute Barendonk en Ossenbroek; ontdek de geschiedenis van deze twee landgoederen.

Ervaar ook het Barendonkse ”wei-gevoel”

Veel bedrijven ervoeren al het ultieme "wei-gevoel" op de Barendonk; wisten de hectiek van alledag te ontvluchten en de rust te vinden om strategische lijnen uit te zetten, een seminar te organiseren, een training te geven of om even te onthaasten met hun team. Barendonks sfeervolle ingerichte vergaderaccommodaties bieden u de noodzakelijke rust en stilte om creatieve ideeën te laten ontstaan en nieuwe inspiratie op te doen. Tel daarbij op pluspunten als de prachtige buitenruimte van het landgoed dat zeer geschikt is voor een verfrissende wandeltocht, teambuildingspelen en veldtrainingen evt. gecombineerd met een picknick. Wij bieden verschillende typen vergaderruimtes:
 • Met middelgrote gezelschappen (20-35 personen) kunt u terecht in de informele Appelloods (55 m2).
 • Met grotere gezelschappen (35-80 personen) is de, in 2012 volledig verbouwde, Domainezaal geschikt (100 m2).
 • De Vlaamsche Schuur (80 m2, max 22 pers.) en Het Koetshuis (20 m2, max 6 pers.) bieden een informele en huiselijke ambiance voor uw vergadering, teambuilding, brainstorm of andere meetings. Beide accommodaties zijn modern ingericht en beschikken over een goed ingerichte keuken, zodat u daar desgewenst ook op basis van zelfverzorging kunt verblijven. Een kookworkshop behoort tot de mogelijkheden. Er is een woonkamer met open haard en bar, een relaxkamer met sauna, een heerlijk terras en in totaal 10 slaapkamers met eigen badkamer. 
Uw vergadering of training kan eenvoudig uitgebreid worden met bijvoorbeeld: een workshop yoga. Maar wij bieden nog veel meer mogelijkheden, kijken eens op onze website: www.barendonk.nl/zakelijk
Tip: even helemaal uit de hectiek van kantoor of bedrijf?
Boek dan een meerdaags vergaderarrangement: voor grote gezelschappen staan alle accommodaties ter beschikking en verblijft u exclusief op ons historisch landgoed.

Voor groepen tot dertig personen bestaat de mogelijkheid om te overnachten in comfortabele gastenverblijven. Alle verblijven beschikken gezamenlijk over 17 slaapkamers en 13 badkamers. Indien u 1 persoon per slaapkamer wenst, is dat mogelijk, maar dan is de maximale groepsgrootte 17 personen. Indien er twee personen per kamer mogen verblijven dan kan de groep uit maximaal 34 personen bestaan.

Indien u met minder comfort genoegen neemt, dan kunnen de Trekkershutten ook gebruikt worden om in te overnachten en kan de groepsgrootte toenemen. Word wakker tussen de fluitende vogels en voel u als herboren door de frisse, heldere buitenlucht!

Nieuw: Tour de Barendonk

‘Tour de Barendonk’ is ons nieuwe Barendonkuitje en is leuk voor families, vriendengroepen of personeelsverenigingen. Wij ontvangen u met koffie-thee en een streekkoek. Wij stellen ons aan jullie voor en vertellen wat over onszelf en ons bedrijf. Daarna uitleg van het programma en start ‘Tour de Barendonk’ in groepen. 

Tour over en rondom het landgoed met ondertussen een aantal teambuildingsspelen met een knipoog naar de dagelijkse werkzaamheden op de boerderij; jullie voeren in teamverband opdrachten uit. Een leuk onderdeel van deze tour zijn de bedrijfseigen vragen die gesteld worden in Barendonks ‘roddelbosje’. 
Tijdens de tour is er een pauze met een drankje en hartige versnaperingen. Ook brengen jullie een bezoek aan het hightech melkveefokbedrijf om live de koeien in de ogen te kijken. Elk team krijgt een scoreformulier, aan het einde van de activiteiten worden de scores opgeteld en wordt de winnaar bekend gemaakt. 

Na afloop wordt de inwendige mens niet vergeten; drank en hartige versnaperingen zijn onbeperkt beschikbaar. Deze activiteit is ook geschikt met kinderen in combinatie met volwassenen.

Tijdsduur: 1,5 tot 2,5 uur. Prijs € 19,50 p.p. Kinderen onder 12 jaar half geld. 
Tip om uw Barendonkuitje nog leuker te maken
Wilt u met uw groep in muzikale sferen komen, neem dan met uw groep een ‘Boerenlied’ op de Barendonkhooizolder op. Gegarandeerd plezier voor de hele groep! Informeer naar de mogelijkheden. 

BARENDONK-KALENDER

 • Wandel het Kabouterpad op Landgoed De Barendonk: De route is ongeveer 1 km lang. Bij de receptie (dagelijks open tussen 10.00 en 14.00 uur), kan het kabouter routeboekje met allerlei natuurgerichte opdrachten worden opgehaald (in bruikleen).  Daarnaast zijn er nog tal van fiets- en wandelroutes mogelijk over en rondom Landgoed De Barendonk. 
 • Uutbloazen in het zgn. Uutbloashuuske op Landgoed de Barendonk (koffie en thee verkrijgbaar)
 • Op De Barendonk kun je terecht voor oa. informatie over fiets- en wandelroutes, tips voor leuke uitjes, horeca adressen en evenementen en fiets- en wandelkaarten. Het informatiedeel van de receptie is altijd open, maar niet altijd bemand;  de bemande tijden zijn: dagelijks van 10.00 tot 14.00 uur.
 • Herfstvakantie zaterdag 11 en 18 oktober
  Halloweenknutsels maken om 14.00 uur. 
  Hooizolderbioscoop en kampvuur in de avond.

Wat zeggen onze gasten over ons?

“We hebben genoten van de mooie omgeving, met schitterend weer zondagochtend. De workshops tai chi en djembé waren een succes, Grave een leuk stadje om doorheen te wandelen.”

Ine Kuijpers
Neem ook eens een kijkje op onze website en 'like' ons op Facebook.
Facebook
Twitter
Website
Email

LANDGOED DE BARENDONK

Millseweg 13, 5437 NB  Beers, Noord-Brabant
T: 0485 316 436   |   b.g.g. 0622 447 254   |   b.g.g. 0485 321 551
E-mail: receptie@barendonk.nl

www.barendonk.nl