Het laatste nieuws voor u op een rij!

Neem even de tijd, pak een drankje en lees
op uw gemak onze nieuwsbrief.

Groen Geluk op Landgoed de Barendonk 

Er is in de afgelopen maanden hard gewerkt om het Landgoed weer ‘spik en span’ te krijgen voor het nieuwe seizoen. Zo hebben er vernieuwingen op het terrein plaatsgevonden, zijn er ‘up to date’-informatiemappen gemaakt en zijn verschillende accommodaties van een opknapbeurt voorzien.
Voor onze jongste gasten is een Kabouterboekje gemaakt.
Tevens ontving De Barendonk in februari wederom de Gouden Green Key voor ons Natuurkampeerterrein met Trekkershutten, het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met de milieuzorg op het bedrijf. 
Met recht dragen wij in 2015 het thema ‘Groen Geluk’ uit, want wij staan voor groen en gastvrij landleven. 

Groene billen bij Landgoed de Barendonk

Voor al onze toiletvoorzieningen hebben we onlangs gekozen voor het Satino black concept. Dit toiletpapier is gemaakt van honderd procent oud papier en volledig veilig voor mens en milieu. En: nét zo wit en zacht als ander toiletpapier. Alle toiletgarnituren zijn gemaakt van gerecycled kunststof.
Voor Landgoed de Barendonk is de keuze voor Satino Black een logische stap in het realiseren van onze duurzaamheidsdoelen. Daarmee lopen we voorop: wereldwijd worden elke dag 27.000 bomen door de wc gespoeld. De meeste gebruikers vinden gerecycled papier namelijk niet zacht genoeg, waardoor acht van de tien velletjes worden gemaakt van bomen die speciaal voor ons achterwerk worden geveld. Daaraan doen wij niet meer mee. Wij kiezen immers voor Satino Black.

Meivakantie

In de meivakantie bent u van harte welkom voor een welverdiende vakantie. 

Lekker kamperen op ons natuurkampeerterrein, in een van onze standaard of comfort-trekkershutten of trek-ins, op onze gezellige strozolder of paardement, alles kan.
Ook dagbezoekers zijn welkom bij ons. Op ons Landgoed starten diverse fiets en wandelroutes.

En komt u van ver(der)? Wij hebben voor u groen-witte Land van Cuijk-fietsen klaar staan, die u tegen een geringe betaling voor een dagje kunt huren.
Uutbloazen kan ook op Landgoed de Barendonk in het zgn. ‘Uutbloashuuske’ gelegen aan de wandelknooppuntenroute 56-17. Hier kunt u even uitrusten, bij slecht weer schuilen en koffie of thee  met iets lekkers pakken. Ook frisdrank is er verkrijgbaar. Drankjes: € 1,- en iets lekkers: € 0,50 ct. En, het is altijd open.

Speciaal voor onze jongste gasten:
Help je Kabouter Barendje Onk mee zoeken?

Op Landgoed de Barendonk woont Barendje Onk. Hij is erg alleen en mist zijn broertjes en zusjes. Hij besluit ze op te gaan zoeken, maar wie wil hem helpen? Bij de receptie (dagelijks open tussen 10.00 en 14.00 uur) kun je een kaboutermuts ophalen en het routeboekje, rugzakje en materialen. In het boekje staan allerlei opdrachten, als je deze goed uitvoert kom je vanzelf de broertjes en zusjes van Barendje Onk op het spoor.

De route is ongeveer 1 km lang, een echte aanrader voor jonge gezinnen die al spelenderwijs de prachtige natuur willen ontdekken.

Barendonk-groeter

Ga eens op pad met Barendonk-groeter Gert Thijssen, die je meeneemt in de geschiedenis van het Landgoed De Barendonk, dat in 1842 in bezit van de familie Thijssen gekomen is.

Gert kan prachtig vertellen over bijvoorbeeld de portretten die in de hal van het Grote Huis hangen. Maar ook over het landschap rondom van de Barendonk, dat hoger ligt dan de rest van het gebied, omdat het op een soort terp ligt. Dan gaat het natuurlijk over de Beerse Overlaat en het gevecht tegen het overtollige water.

Reserveren kan via de receptie van Landgoed de Barendonk.
Deze groetertrip is gratis! 

Ervaar ook het Barendonkse 'wei-gevoel'

Barendonks sfeervolle ingerichte vergaderaccommodaties bieden u de noodzakelijke rust en stilte om creatieve ideeën te laten ontstaan en nieuwe inspiratie op te doen. Tel daarbij op pluspunten als de prachtige buitenruimte van het landgoed dat zeer geschikt is voor een verfrissende wandeltocht, teambuildingspelen en veldtrainingen evt. gecombineerd met een picknick.

Wij bieden verschillende typen vergaderruimtes en -arrangementen voor middelgrote gezelschappen (20-35 personen) en grotere gezelschappen (35-80 personen). Uw vergadering of training kan eenvoudig uitgebreid worden met bijvoorbeeld een workshop schapen drijven of roofvogels. 

Nieuw in ons assortiment: een zakenlunch met heerlijke producten uit onze eigen regio!

Kijk voor alle mogelijkheden op onze website: www.barendonk.nl/zakelijk.

Barendonk-kalender mei activiteiten 2015

 • 2 mei om 19.00 uur in de Domainezaal, Tante Agaat,
  toneelstuk voor jong en oud.
   
 • 5 mei om 11.00 uur wateronderzoek.
   
 • 7 mei om 11.00 uur gaan we koken uit de natuur.
  We maken paardenbloemensiroop.
   
 • 8 mei om 20.00 uur is er kampvuur met Jeroen de Verhalenstoker
   
 • 9 mei om 20.00 uur kampvuurliedjes zingen
  o.b.v. een koor uit Vortum Mullem
 • Op dinsdagen vanaf juni tot en met augustus geeft onze gidsgroeter Gert, rondleidingen over het landgoed.
  Waarbij de geschiedenis tot leven komt. Aanvang 10.30 uur.
   
 • Zaterdag 16 en zondag 17 mei vanaf 10.30 uur: ‘Onsplattelandsrondje’
  Start op de Barendonk creatieve wandel-, fiets- en autoroutes langs ondernemers van het Verrassende PlatteLand van Cuijk
  (zie hiervoor ook: www.onsplattelandsrondje.nl).

Data die je zeer beslist in de agenda moet zetten:
 • Zondag 26 juli 10.00 uur: Tuigpaardenconcours.
  Veel show, allerlei dieren, landgoedmarkt, en volop kinderactiviteiten en hooivork dart competitie.
   
 • 27 september start 10.00 uur: 1e editie Raamvallei Duomarathon,
  zie www.raamvalleiduomarathon.nl
Neem ook eens een kijkje op onze website en 'like' ons op Facebook.
Website
Email
Facebook
Twitter

LANDGOED DE BARENDONK

Millseweg 13, 5437 NB  Beers, Noord-Brabant
T: 0485 316 436   |   b.g.g. 0622 447 254   |   b.g.g. 0485 321 551
E-mail: receptie@barendonk.nl

www.barendonk.nl