20 jarig jubileum en Ons Plattelandsrondje
op a.s. zondag 21 mei 2017

Op zondag 21 mei 2017 is het 20 jaar geleden dat we “officieel” gestart zijn met de recreatieve activiteiten op Landgoed de Barendonk. 
Speciaal voor deze dag, wordt ons jubileum magazine én onze eigen Barendonkse Boerenkaas gepresenteerd. Daarnaast bieden wij culturele rondleidingen aan, en u kunt het kabouterpad, met onderweg een schattig kabouterdorpje, lopen. We hebben levende Ierse muziek op ons gezellige terras en de gratis koffie/thee met Beerse koek staat voor u klaar. 

De 21e mei staat ook in het teken van Ons Plattelandsrondje; (www.onsplattelandsrondje.nl) Wij liggen aan de Broek en Raamvallei route. Een mooie route met weer allerlei verrassingen onderweg.

Kunstroute 2017: Een zomerlang Kuilen-Kunst

De Kunstroute staat dit jaar in het teken van Kunst rondom Natuur- en recreatiegebied De Kuilen. In dit mooie gebied zullen +/- 30 kunstlocaties worden gerealiseerd en met elkaar worden verbinden middels een fiets- en wandelroute van ongeveer 12 km. Het gratis routeboekje is vanaf 5 mei verkrijgbaar op Landgoed de Barendonk. Ook dit jaar komt u weer Barendonk-kunst tegen op de route!

Wijzigingen plattelandsroutes 

Op het PlatteLand van Cuijk zijn 5 fietsroutes uitgezet. Door aanpassingen in het fietsroutenetwerk in het voorjaar van 2017, zijn er nieuwe kaartjes van de routes beschikbaar bij ons. Tijdens het fietsen kunt u afstappen bij de Barendonk om ‘uut te bloazen’ in het zgn. ‘Uutbloashuuske’ gelegen aan de fietsknooppuntenroute 1-49 en wandelknooppuntenroute 56-17. Hier kunt u even uitrusten, bij slecht weer schuilen en koffie of thee met iets lekkers gebruiken. Er is ook frisdrank verkrijgbaar. Drankjes: € 1,- en iets lekkers vanaf  € 0,50 ct. Open tussen zonsop- en ondergang! 

Groeps-fietstip: als u in groepsverband fietst, bent u ook van harte welkom op ons landgoed voor koffie met gebak of een kopje soep! Wel van te voren even reserveren. 

Landgoed de Barendonk Trots! 


… want we hebben weer de felbegeerde Green Key weten te bemachtigen, het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche.  

Nieuw: Het Barendonkse Koeienpad

Vanaf Landgoed de Barendonk is een mooi koeienpad uitgezet naar de boerderij. Leuk voor jong en oud! Altijd nieuwsgierig geweest hoe het er aan toe gaat in een melkveestal? Dan ben je welkom in de stal van Barendonk Holsteins.

Je kunt een routeboekje mét wetenswaardigheden ophalen bij de receptie. Na afloop ben je een echte kenner! Een leuk en educatief uitje voor het hele gezin! Nieuw dit jaar is dat je het pad kunt lopen mbv een app op de smartphone; Vraag naar de inlogcode bij de receptie.

Barendonk-kalender 

Zondag 21 mei Onsplattelandsrondje:
Start op de Barendonk vanaf 10.30 uur: Er zijn weer leuke activiteiten te doen, met muzikale omlijsting van Ierse live muziek (zie hiervoor ook: www.onsplattelandsrondje.nl)

Op 25 en 26 mei tijdens de hemelvaartvakantie wordt er weer een familie toneeluitvoering opgevoerd. Naam; Een schotel op je dak. Aanvang 19.00 beide avonden. 

Op dinsdagen vanaf juni t/m augustus neemt ‘Barendonk-groeter’ Gert u mee, en vertelt over de mysteries, historie en verhalen van ons landgoed. Aanvang 10.30 uur. Graag van te voren opgeven, start bij minimaal 5 personen. Deze groetertrip is gratis!  Indien u graag op een andere dag ingewijd wilt worden in de geheimen van de Barendonk, reserveer een rondleiding bij de receptie. 

Vrijdag 28 juli: 
'De Nachtvlinderbelevenis' o.l.v. Kees Boele. Start 20.30 uur

3de week juli t/m 3de week augustus: 
De natuurtent staat er weer en onze IVN-ers Beja en Peter zijn er om u de natuur dichter bij huis te laten beleven. Voor jong en oud zijn er diverse excursies en creatieve workshops. Van 10.30 tot 13.00 uur, behalve op zondag.

24 september 3e editie Raamvallei Duomarathon:
Start 10.00 uur. Meer informatie: www.raamvalleiduomarathon.nl

12 november Paddenstoelenwandeling:
wandeling begeleid door IVN de Groene Overlaat; start om 10.00 uur.

Neem ook eens een kijkje op onze website en 'like' ons op Facebook.
Website
Email
Facebook
Twitter

LANDGOED DE BARENDONK

Millseweg 13, 5437 NB  Beers, Noord-Brabant
T: 0485 316 436   |   b.g.g. 0622 447 254   |   b.g.g. 0485 321 551
E-mail: receptie@barendonk.nl

www.barendonk.nl